Anakondaen
Anakondaen er den slange i verden, der er tungest og tykkest. Det er dog ikke nødvendigvis den længste. I længden kan den overgås af Netpytonen i Asien. Anakondaen vejer gennemsnitlig 100 kilo, men der er set flere eksemplarer på, at den kan veje over 225 kilo. Derudover er den omkring 5 til 8 meter lang og måler ca. 1 meter i omkreds. Hunnen bliver meget større end hannen. Grunden til det vides ikke.
Anakondaens spisekort er stort. Anakondaen er et rovdyr, som kun lever af friskfanget kød. Dens bytte skal have en passende størrelse, så slangen ikke skal arbejde for meget, med at få sit bytte spist. Det bytte, der typisk bliver valgt er tapirer, flodsvin, store gnavere, hjorte, fisk, skildpadder, fugle, får, hunde og vandlevende krybdyr. Nogen gange kan den også finde på at snige sig ind på en jaguar, og spise den.
Andakondaen lever kun i Sydamerika.
Mere specifikt er slangen udbredt i den nordlige del af Sydamerika, øst for Andesbjergene. De fleste anakondaer kommer dog hovedsageligt fra Amazon-floden i Brasilien og Orinoco-flode i Venzuela. Anakondaen lever typisk i tropiske regnskove, savanne, græssletter, buskstepper og løvskove. Anakondaen bruger det meste af dens dag i vand, og vil derfor altid leve meget tæt ved vand. Den hviler sig tit i huler eller kravler op i træer ved flodbredden for at hvile. Den kan bedst lide stillestående og langsomt strømmende vand, og bryder sig derfor ikke om hurtig svømmende vand.